Italijanščina je romanski jezik, ki ga kot materinščino govori preko 60 milijonov ljudi, med katerimi jih večina živi v Italiji. Z italijanščino se boste srečali tudi v San Marinu, švicarskih kantonih Ticino in Grigioni, Vatikanu, v hrvaški Istri, v slovenskem Primorju in še kje. Z njo si boste pomagali na marsikaterem območju, saj naj bi bila po številu učečih se v svetovnem merilu na 4. mestu, pripomogla pa bo tudi k vašem poznavanju italijanske literature, kulture, umetnosti, kulinarike, industrije in še česa.

Z vidika gospodarstva se Italija ukvarja predvsem s storitvami, izmed katerih izstopa turizem, lahko predelovalno industrijo ter v manjši meri tudi s kmetijstvom. Je tretja najpogosteje obiskana država v Evropi takoj za Francijo in Španijo, njena pokrajinska raznolikost ter zgodovinska in kulturna dediščina pa navdušujejo obiskovalce iz celega sveta. Prečudoviti Dolomiti, svetovljanski Milano, pravljična Toskana, neskončne sardinske plaže, skrivnostni Pompeji in seveda večni Rim predstavljajo le nekaj koščkov v mozaiku neskončnih možnosti za raziskovanje, pridobivanje novih izkušenj in konec koncev tudi poslovnih stikov.

Za brezplačne dodatne vaje kliknite spodnjo sličico!

Dodatne vsebine

Z znanjem italijanščine vam bo navezovanje stikov v tej državi za osebni ali poslovni namen zelo olajšano, zato vas vabimo, da se nam pridružite na sproščujočem tečaju, kjer se boste v prijetni družbi tega jezika naučili skoraj mimogrede. Vpišete se lahko tukaj:

Prijavnica

Benvenuti!

Tečaj italijanščine v obliki prilagojenega radijskega programa.
 .